15 November, 2010

φωτογραφίες της εβδομάδας από 8/11 μέχρι 14/11

Η επιλογή των φωτογραφιών για την εβδομάδα από 8/11 μέχρι 14/11 έγινε από τον Zisis Kardianos τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Απολαύστε τις φωτογραφίες:




από τον dirtyharrry. Εξαιρετική στην απλότητα θέματος και προσέγγισης. Κυριολεκτικά γράφει με το φως. Απόδειξη ότι η φωτογραφία συχνά αρκείται στο ελάχιστο για να αποδώσει το μέγιστο. Χρήση του χρώματος χωρίς ανασφάλειες και φανφάρες.



Nikon FE
από τον Costas Lycavittos. Το flipside της προηγούμενης φωτογραφίας και η επιβεβαίωση των γοητευτικών αντιφάσεων της φωτογραφίας. Υπερβολή και καρικατούρα στο maximum, από την οποία προκύπτει όμως ένα απόλυτα συγκρατημένο, μορφικά και συναισθηματικά αποτέλεσμα.



Metro
από τον GiorgosGavriil. Η απροσδιόριστη γοητεία της γυναικείας μορφής σε ένα ηλικιακό μεταίχμιο, συλλαμβάνεται με ευαισθησία σ’ αυτό το φευγαλέο πορτρέτο στο μετρό. Οι αντανακλάσεις των φώτων και το πλήθος των επιβατών που συνωστίζονται στο πίσω βαγόνι, προσθέτουν βάθος και ένα δεύτερο επίπεδο αφήγησης στην εικόνα.




από τον Vasilikos. Μια ακόμα μαγευτική βινιέτα από το σύγχρονο, αεικίνητο θέατρο σκιών του Λουκά Βασιλικού. Αυτή η νεανική καμπουριαστή μορφή με τα ευδιάκριτα ανοιχτά δάχτυλα της παλάμης, είναι σαν να δραπέτευσε από κάποια ταινία του Tim Burton ή από κάποιο comic.



newspaper reader
από τον voreas. Ακόμα και χωρίς το εμφανές αποτύπωμα της lomo στην δημιουργία ατμόσφαιρας, αυτή η φωτογραφία θα εξακολουθούσε να μου άρεσε. Η κλασσική σύνθεση του κάδρου συνδυάζεται όμορφα με την κοινότυπη πόζα, κάνοντας την φωτογραφία μια μικρή ελεγεία της καθημερινότητας.



*
από τον Kiriakos Korakis (korax67). Οι τρεις κύριοι πρωταγωνιστές συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τρίγωνο στάσεων και εκφράσεων. Το καθιστό ζευγάρι πίσω από την γυναίκα όμως περισπά την χαοτική αρμονία της σκηνής.




Παρακαλούμε να τιμήσετε με τα σχόλιά σας τη δουλειά των φωτογράφων. Οι φωτογραφίες της εβδομάδας θα βρίσκονται και στο pool της "πλατείας".


Την επόμενη εβδομάδα, η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από τον nikoskrikelis.

No comments: