12 October, 2010

Φωτογραφίες της εβδομάδας από 4 έως 10/10/10

Τις φωτογραφίες της εβδομάδας από 4 έως 10/10 επέλεξε ο greekadman:

Ένα ταξίδι μέσα σε ασπρόμαυρες εικόνες με χρωματιστές εξαιρέσεις ήταν η περιήγησή μου στις φωτό που είδα στη δεξαμενή αυτήν την εβδομάδα και η επιλογή μου καθρεπτίζει εντέλει τις δικές σας επιλογές.... Το πρώτο σχόλιο είναι οτι δεν υπήρχε καμμία που "δεν" μου άρεσε, κάτι που είναι εντυπωσιακό για το επίπεδο και ειδικά σε σχέση με τη πρώτη χρονιά της "πλατείας"...Το ότι υπήρχαν αρκετές που με τράβηξαν πολύ φαίνεται και από το έυρος αυτών που ξεχώρισα ... την καθε μια με διαφορετικό σκεπτικό.


Love vs Duty
από τον GiorgosGavriil. Ο τίτλος της "Love vs Duty" εκφράζεται απόλυτα στην οπτική αντίστιξη σε ένα πολύ ωραία ισορροπημένο κάδρο.



Metro Goldwyn Mayer
από τον nasos zovo. Η στιγμή και η έκφραση με εξαιρετική τεχνική. Σημειώνω ως θετικό, το βίαιο "κροπάρισμα" κάτω, που με αφήνει μερικά δευτερόλεπτα μετέωρο μέχρι να καταλάβω γιατί είναι τόσο "αστεία" η φάση...(η λέξη κροπάρισμα εδώ υπονοεί το κάδρο, όχι απαραίτητα τη τεχνική).



Sailing..
από τον johnny walker no label. Μια οπτική ιστορία, για μια άλλη ιστορία, που με εξαναγκάζει ο φωτογράφος να τη φανταστώ με ελευθερία... Μ'αρέσει το κάδρο και με εμπνέει η σκηνή... Δυο χέρια και ένα τεφτέρι σε μια άκρη ενός κάδρου, πλημυρίζουν τη θάλασσα με ανθρώπινη παρουσία.




από τον VaSpaG. Εξαιρετικό πορτραίτο, φωτισμένο σωστά, τη κατάλληλη στιγμή και τεχνικά άρτιο... Ζηλέυω!



no title
από τον Vasilikos. Κάδρο και σύνθεση γεωμετρημένη με έντονα κοντράστ κλασσικού στυλ Vassilikos... Είμαι fan και με τράβηξε (και) η συγκεκριμένη.


Girls figure
από την Nefelly. Μου έφτιαξε τη διάθεση η σύνθεση, το χρώμα, η αίσθηση που αποπνέει... μια "γραφίστικη" φωτό που με ξάφνιασε.



Karpathos Island
από τον maksid. Μου θύμισε σελίδα του National Geographic...με πηρε μακρυά απ' τη φωτογραφία δρόμου που έχει γίνει κυρίαρχη στη "πλατεία"... Με έφερε με ρεαλισμό και χρώμα σε μια άλλη Ελλάδα που ζεί ,θαρρείς σουρεαλιστικά, έξω απ'τη μαυρόασπρη ζωή μας στη πόλη.


Autumn
από τον teo58. Μια χωρο-γραφία με πολύ ωραία σύνθεση και ενδιαφέρουσα γεωμετρία... Μου βγάζει την αίσθηση της εποχής που το καλοκαίρι τελειώνει!


Exodus
από τον Christos Tsoumplekas. Μια ιστορία, μια εκπληκτική, σπάνια ατμόσφαιρα, και κυρίως ένας συμβολισμός που λειτούργησε μέσα μου ώς μια αισιόδοξη προφητεία και μια ευχή διεξόδου σε ένα θλιβερό εγκλωβισμό που βιώνουμε...


Εϊχα άλλες τρεις -τέσσερεις που επίσης μ' αρέσαν το ίδιο αλλά αναγκάστηκα να τις θυσιάσω, ως συναφείς με επιλεγείσες για να μην "πλατιάσω" στη Πλατεία μας...


Παρακαλούμε να τιμήσετε με τα σχόλιά σας τη δουλειά των φωτογράφων. Οι φωτογραφίες της εβδομάδας θα βρίσκονται και στο pool της "πλατείας".

Την επόμενη εβδομάδα, η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από την Eleni Rim.

1 comment:

Stathis Tzouvaras said...

Μπραβο στους φωτογραφους,
εξαιρετικες οι επιλογες!!!