27 October, 2008

Φωτογραφίες της εβδομάδας 20/10/08-27/10/08 - Admin weekly choices

Τις φωτογραφίες της εβδομάδας 20/10/08-27/10/08 επέλεξε o Sergioς

Αν και προσπάθησα να την "πώ" στον Στέφανο επιλέγοντας μόνο έγχρωμες φωτογραφίες, απέτυχα παταγωδως! Έτσι, και γι' αυτή την εβδομάδα, οι επιλογές θα είναι σχεδόν όλες ασπρόμαυρες, εκτός από μια που ναι μεν είναι έγχρωμη αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί και sepia :) Κάδρο, γωνία λήψης και εστίαση μιλάνε από μόνα τους! Αλλά για να αποφύγω την απλή παράθεσή τους...


... ξεκινάω με μια καταπληκτική σκηνή δρόμου, ένα εξαίσιο κάδρο και δυο "αταίριαστους" πρωταγωνιστές:

-- from dirtyharrry

Ακολουθεί μια τρυφερή στιγμή, η οποία τονίζεται και από την επιλογή του φωτογράφου στο θέμα της εστίασης, προσδίδοντάς της και έναν εξαιρετικό συμβολισμό:

-- from Andreas Nezeritis

Η παιδική αθωότητα σε αντίθεση με τα υποβλητικά κτίρια-δημιουργήματα των ενηλίκων! Βινιεττάρισμα και κάδρο "δραματοποιούν" το αποτέλεσμα:

-- from Pavlos Pavlidis - (?)

Ένα γυναικείο πορτραίτο με πολλά σημεία να σταθείς: το βλέμμα στραμμένο αλλού, το τσιγάρο που σιγοσβήνει σχεδόν ξεχασμένο, τα εκτός εστίασης λυμένα χέρια... Όλα αυτά τραβηγμένα από μια εξαιρετική γωνία και αποτυπωμένα σε σωστούς α/μ τόνους:

-- from sueno... - (?)

Ακόμα ένα άκρως ενδιαφέρον κάδρο και γωνία λήψης, σε μια φωτογραφία πλούσια τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο. Σίγουρα σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είχε προηγηθεί...

-- from sofronass - (?)

Τέλος, μια εναλλακτική βουκολική σκηνή, με τη βροχή και το απογευματινό φως να παίζουν το δικό τους παιχνίδι:

-- from _neona_ - (?)

Την επιλογή την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ο Antonis.

No comments: