03 May, 2008

Φωτογράφος της εβδομάδας #44: greekadman

Επιλογή φωτογράφου και φωτογραφιών: gargaro

Ο greekadman ο κατά κόσμον Δημήτρης, είναι εκείνος που διάλεξα για φωτογράφο της εβδομάδας. Νομίζω ότι είναι ένα ευαίσθητο άτομο με ανήσυχο πνεύμα και τον ξέρω περισσότερο μέσα από τις φωτογραφίες του παρά από την σύντομη συνάντηση μας. Ψυχή της «Πλατείας», στην οποία πιστεύω αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του για να την βελτιώσει και να την αναδείξει.
Στη δουλειά του θαυμάζω τα εκπληκτικά πορτραίτα που βγάζει. Επίσης τα μοναδικά στιγμιότυπα της καθημερινής μας πραγματικότητας. Άλλοτε πλούσιες σε περιεχόμενο φωτογραφίες και άλλοτε μινιμαλίστικες λεπτομέρειες που εστιάζουν στην ομορφιά του θέματος. Εικόνες πότε τραβηγμένες βιαστικά για να προλάβουν το φευγαλέο και άλλοτε μελετημένες διεξοδικά, αναζητώντας το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Ασυνήθιστες γωνίες λήψης αλλά και τοπία μοναδικής ομορφιάς συνθέτουν το φωτογραφικό του άλμπουμ.
Περιπλανήθηκα, με την ευκαιρία αυτή, ξανά στο photostream του Δημήτρη και ανακάλυψα θησαυρούς που δεν είχα δει πιο πριν. Και ξεχώρισα ορισμένες από τις φωτογραφίες του (ομολογώ δυσκολεύτηκα αρκετά) που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να προβληθούν για να αναδειχθεί το ταλέντο του.


Easter sound -  _MG_1516ed


Marina's portrait II - IMG_8006 ed


Abandoned  - _MG_0097 ed


-- from greekadman - (?)


Sifnos skyscapes VI - IMG_3324 ed2 + cr


-- from greekadman - (?)


-- from greekadman - (?)


-- from greekadman - (?)


-- from greekadman - (?)


-- from greekadman - (?)

1 comment:

greekadman said...

Ευχαριστώ πολύ τον Gargaro για την επιλογή του στο πρόσωπό μου.
Νοιώθω πολύ τυχερός να συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους άλλους φωτογράφους της εβδομάδας που θαυμάζω και ζηλέυω τη δουλειά τους. Οι φωτο που επέλεξε ο Γκάρο, δείχνουν αρκετά ελλειπτικά το εύρος οπου κινούμαι φωτογραφικά, ενάμισυ σχεδόν χρόνο αφότου αποφάσισα να "αναβιώσω" ένα χόμπυ που είχα αφήσει ανενεργό απο τα φοιτητικά μου χρόνια.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, η φωτογραφία έχει αποδειχτεί μια εξαιρετική θεραπεία ψυχής και διέξοδος έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων. Χαίρομαι διπλά λοιπόν που αυτό που βγαίνει απ' τη ψυχή μου μετά απο ένα κλικ, βρίσκει απέναντί του θεατές που το μοιράζονται ευχάριστα...