18 October, 2007

Φωτογραφίες της εβδομάδας 8/10-14/10/07 - Admin weekly choices

Τις επιλογές έχει κάνει ο Teo58.

Τελικά η επιλογή πέντε φωτογραφιών της εβδομάδας 8-14/10 αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι μπορούσα να υποθέσω. Τελικά και μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις κατέληξα στις εξής μέσα από πολλές πραγματικά ισοδύναμες (η σειρά είναι τυχαία και όχι σειρά αξιολόγησης):

Μια από τις ικανότητες του καλού φωτογράφου είναι να «πιάνει» τη στιγμή. Ο Σέργιος με τη φωτογραφία αυτή στήνει μια ζωντανή παράσταση κουκλοθέατρου με τόση ευκολία, σα να έχει τη μηχανή στημένη και έτοιμη να αποθανατίσει τη ζωή που εξελίσσεται μπροστά του. Μια φωτογραφία που με διασκέδασε αφάνταστα:

-- from Sergioς - (?)


Στη συνέχεια ένας «ζωγραφικός πίνακας» του Γιώργου που τουλάχιστον σε μένα έφερε συνειρμούς με εικόνες προσώπων κλασσικών μυθιστορημάτων. Όλα αυτά στη σύγχρονη Ελλάδα…

-- from *.george.* - (?)


Μια από τις διπλές εκθέσεις της Κατερίνας, μου έφερε συνειρμικά και εντελώς αυτόματα στο μυαλό (ίσως σαν εικόνα, ο συνδυασμός του βράχου, της θάλασσας, του βλέμματος και της στάσης της γυναίκας) την τραγική εμπειρία που βίωσε το νησί που ζω πριν από μερικά χρόνια με το ναυάγιο του «Σαμίνα». Αυτό το βλέμμα το είχα δει τότε πολλές φορές. Είναι και ο λόγος που την επέλεξα. Καταπληκτική:

-- from Katterina - (?)



Η φωτο του μέλους μας gargaro που παριστάνει γαμήλια φωτογράφηση είναι μια σκηνή που μόνο στην Ελλάδα μπορεί φαντάζομαι κανείς να δει (και πάλι σπανίως). Μόνο και μόνο σαν event νομίζω ότι αξίζει να συμπεριληφθεί στις φωτογραφίες της εβδομάδας. Η διαδικασία της φωτογράφησης σε ώρα προχωρημένου μεσημεριού δίπλα στη θάλασσα και με το φωτογράφο να συμπεριλαμβάνεται στο κάδρο, είναι τουλάχιστον αξιόλογο θέαμα:

-- from gargaro - (?)



Και τέλος θα ήθελα να καλύψω και την προσωπική μου αδυναμία στα ναυτικά – θαλασσινά θέματα με μια εικόνα που η Ελλάδα είναι και πάλι ένα από τα λίγα μέρη που μπορεί κανείς να τη δει, χωρίς να βρίσκεται σε … ελικόπτερο. Το ρυμουλκό σχίζει τα νερά του ισθμού της Κορίνθου προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους θεατές στη γέφυρα ακριβώς από πάνω του, ανάμεσα στους οποίους ευτυχώς βρίσκεται το μέλος μας amelaco που μοιράζεται μαζί μας το θέμα με τον πιο ιδανικό τρόπο που μπορεί να γίνει:


-- from amelaco - (?)



Παρακαλούμε να τιμήσετε με τα σχόλιά σας τις φωτογραφίες αυτές.

Την επόμενη εβδομάδα την επιλογή των φωτο της εβδομάδας 15-22/10 θα κάνει ο antonis

No comments: